Det första spadtaget för vårt nya campus i Eskilstuna

Idag har vi tagit det symboliska första spadtaget för vårt nya campus i Eskilstuna. Spadtaget betyder att byggprocessen nu inleds som ska leda till att vi under sommaren 2019 flyttar in alla vår verksamhet i Eskilstuna under ett och samma tak.

Det var vi på MDH, Eskilstuna kommun, Serneke och Hemsö som bjöd in till ceremonin. Jag, Jimmy Jansson som är kommunstyrelsens ordförande i Eskilstuna kommun och Ola Serneke som är vd för Serneke höll varsitt tal om vikten av att satsa på MDH i Eskilstuna på det här sättet. Jimmy Jansson pratade om MDH med orden ”MDH är ett ovärderligt och vitalt organ för Eskilstuna” och att ”Eskilstuna hade varit en sämre stad utan MDH” – det värmer att höra sådant!

De som höll i själva spaden och representerade våra 15 000 studenter var Dania Mehho och Joel Lindsten från Mälardalens studentkår.

Vårt mål med det nya campuset är att ha ett fortsatt fokus på MDH:s vision om en ökad samverkan och samproduktion. Den nya byggnaden kommer göra samverkan enklare och mer självklar, inte bara mellan vår utbildning och forskning, mellan våra akademier, mellan våra lärare och studenter, utan också för MDH:s relationer med omvärlden. Vi skapar verkligen ett citycampus, mitt i staden.

Arbetet med att skapa vår nya byggnad började redan 2011, då vi skrev under en principöverenskommelse med Eskilstuna kommun. Det är många medarbetare som varit med och jobbat för att vi kunde ta det första spadtaget idag. När vi började var det bland annat MDH:s rektor vid den tiden Karin Röding, dåvarande fastighetschef Elin S. Olander och ekonomichef Björn Magnusson som tog ett stort ansvar för det nya projektet. Sedan dess har Anna Gulyas klivit på som projektchef, och tillsammans med bland annat lokalplanerare Katarina Rosenlind, går projektet verkligen framåt. Jag vill tacka er alla, både medarbetare och personer utanför högskolan, för det stora engagemang som ni visar för MDH i Eskilstuna.

Det känns toppen att vi har tagit det första spadtaget och att byggprocessen verkligen kan starta. Nu ser vi fram emot 2019 då vi får flytta in i vårt nya, fina campus!

Dania och Joel tar det första spadtaget

Jimmy Jansson, kommunstyrelsens ordförande i Eskilstuna kommun

Ola Serneke, vd för Serneke

Flera journalister fanns på plats

Välfotograferad spade!

/ Paul Pettersson

 

Annonser

One thought on “Det första spadtaget för vårt nya campus i Eskilstuna”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s