Hedrad, glad och stolt

Sedan nästan nio månader tillbaka har jag varit vikarierande rektor för MDH. Idag kom så beslutet från regeringen att utse mig till rektor under en period på sex år. Jag känner mig hedrad, glad och stolt att nu få leda MDH – för mig känns det verkligen som ett avstamp.

Jag har jobbat på MDH i tio år nu och valde den här högskolan för att här uppskattas verkligen tillämpad och samverkande forskning. För MDH är samverkan en självklarhet på ett sätt som jag inte har upplevt vid andra lärosäten.

MDH:s roll som kompetensförsörjare i regionen är mycket viktig och det är med stolthet som jag ser att våra studenter verkligen bidrar till att stärka företagens konkurrenskraft och lösa de utmaningar som samhället står inför.

Den forskning som bedrivs inom högskolan, ofta i samverkan med företag och offentlig sektor, är nära kopplad till våra utbildningar. Den är samhällsrelevant och i vissa områden världsledande.

Jag ser några områden som särskilt viktiga för MDH de kommande åren. Vi ska knyta samman vår utbildning och forskning betydligt närmare än i dag, genom fyra sammanhållna kollegier. Vi ska fokusera på digitalisering som kommer att ha verkan på både sättet som vi arbetar på och sättet som vi utbildar våra studenter på. Och vi ska jobba mer med profilering, bland annat med anledning av den nya regionindelning som regeringen har presenterat. Att fortsätta öka vår forskningsfinansiering är också en viktig fråga.

För mig är det viktigt att ha roligt på jobbet och här på MDH finns det en glädje som smittar. Här finns också en stark drivkraft och kompetens som gör att jag verkligen ser fram emot att leda den här samproducerande högskolan de kommande sex åren.

mdh_bilder/ Paul Pettersson

One thought on “Hedrad, glad och stolt”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s