Hurra för högskolebiblioteket!

Idag var jag en av många som firade att Högskolebiblioteket har ett nytt bibliotekssystem, något som uppmärksammades på båda våra campusorter. Biblans verksamhet är verkligen ett nav för MDH:s studenter, forskare och lärare och erbjuder både en inspirerande arbets- och studiemiljö och en mängd med verktyg, databaser och support.

Under våren har högskolebiblioteket på campus Västerås fått en rejäl ansiktslyftning med många nya studieplatser, tysta zoner, ny belysning och en mer ”loungeaktig” känsla. Den nya miljön verkar vara mycket uppskattad – det är alltid mycket studenter på plats som sitter själva och läser eller pluggar tillsammans. Kul att det blev så bra!

De pampiga lokalerna på vårt biblioteket i Västerås fylldes under fredagen dessutom av skön musik, framförd av de duktiga studenterna från vårt kammarmusikprogram. Jag hade tyvärr inte möjlighet att stanna kvar och lyssna, men varje gång jag tar del av deras framträdanden i olika sammanhang – till exempel på avslutningshögtiden, på akademisk högtid, på lunchkonserter – blir jag lika stolt. Tänk vilka talanger som studerar här hos oss!

biblioteketHögskolebibliotekets chef Lisa Petersen håller tal under firandet av det nya bibliotekssystemet.

/ Paul Pettersson

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s