Nya perspektiv i högskolestyrelsen

I går och idag var det dags för högskolestyrelsen att träffas för första gången den här terminen. Vi brukar ses två dagar på ett internat så här efter sommaren, vilket är bra för då får vi verkligen tid att diskutera viktiga frågor för MDH.

I april blev det ju klart med några nya ledamöter till vår styrelse, där några är ganska nya för den svenska högskolesektorn. Därför inleddes internatet denna gången med presentationer av högskolans verksamheter och hur vi styrs – både externt och internt.

Att vi har både styrelseledamöter med stor erfarenhet och kunskap kring våra typer av frågor och ledamöter som är lite nyare inom området, men med stora erfarenheter från andra områden, ser jag som något bra. Diskussionerna lyfter och blir kreativa och givande och fler perspektiv kommer in.

Under dag 2 diskuterade vi bland annat MDH:s långsiktiga mål som är en viktig del i den nya forsknings- och utbildningsstrategi som börjar att gälla efter årsskiftet. Styrelsen, som planeras fatta beslut om de långsiktiga målen vid nästa styrelsemöte, bidrog med flera viktiga synpunkter och förslag. Även projektet nytt campus Eskilstuna fanns med på agendan som en informationspunkt.

Styrelsen fick också information om vår verksamhetsuppföljning och ekonomisk rapportering för andra kvartalet 2016. Dessutom gavs en första snabb analys av budgetpropositionen, som inte verkar innehöll några överraskningar för MDH:s del. Dock återstår att djupare analysera budgetpropositionens innehåll.

Läs mer om vilka som sitter med i MDH:s styrelse

marie_styrelseavtackning

För MDH:s förvaltningschef Marie Eriksson var det sista styrelsesammanträdet innan pension. Jag och ordförande Liselott Hagberg passade på att tacka Marie för alla år på MDH.

/ Paul Pettersson

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s