Ny termin och studenterna är tillbaka

Så där ja – nu är allt som det ska vara här på MDH igen – studenterna är tillbaka. Vi som jobbar på MDH får välkomna alla de nya studenterna som fyller våra lokaler med nyfikenhet, glädje och nervositet.

Första av allt vill jag därför hälsa alla nya studenter varmt välkomna till MDH. Jag hoppas att ni ska få en härlig och lärorik studietid hos oss. Jag vill också passa på att tipsa er om att ta vara på alla de viktiga kontakter med omvärlden som MDH erbjuder. De är inte bara sådant som ger bra meriter; det är erfarenheter som hjälper dig på resan mot drömjobbet. Glöm heller inte att ha roligt när du pluggar. Ta del av studentlivet, engagera dig i någon studentförening och skaffa vänner för livet!

Under den senaste veckan har våra nya internationella studenter anlänt och för att de ska känna sig välkomna och snabbt komma på plats, arrangerar MDH så kallade ”reception days”. Då finns Mälardalens studentkår, Bostad Västerås, som vi samarbetar med kring studentbostäder, och MDH-medarbetare på plats för att hjälpa och svara på frågor.

Den 24 och 25 augusti arrangerades den stora internationella introduktionen. De internationella studenterna fick information om Sverige, våra campusorter, sin akademi, studenthälsan, högskolebiblioteket och mycket mer. Självklart hade vi en paus för en ”Swedish fika”.

Den 25 och 26 augusti samlades MDH:s nya nationella studenter för introduktion på våra campus. Vid introduktionen i Eskilstuna hälsade Pia Lindberg, chef för akademin för utbildning, kultur och kommunikation välkommen och i Västerås stod Damir Isovic, chef för akademin för innovation, design och teknik, för välkomsttalet. Under introduktionsdagarna fanns också Cesam, studenthälsan, IT-sektionen och studentkåren på plats tillsammans med  linjeföreningarna som guidade de nya studenterna runt på våra campus.

Kollage

Nu kör vi igång höstterminen! Och återigen välkommen till alla våra studenter!

/ Paul Pettersson

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s