Aula Collegium fylld av framtidstro och glädje på MDH:s avslutningshögtid

I torsdags och fredags fylldes vår ståtliga Aula Collegium på campus Eskilstuna av studenter som kommit för att fira avslutningshögtid med oss. 400 studenter hade bjudit med sig vänner och familj, så totalt var vi över 1 500 personer som deltog i högtiderna. Och vilka högtider det blev!

Speciellt inbjuden var årets alumn Gisele Mwepu. Gisele är född i Kongo men flyttade till Sverige när hon var runt 20. Jag har hört att det var kärlek som förde henne hit. Här vid MDH pluggade hon datalogiprogrammet och tog en civilingenjörs- och magisterexamen. Gisele har startat företagen Soft Solutions Partner och Okapi Finance International och blev 2014 nominerad till Årets mest företagsamma människa i Västmanland. Vid MDH blev hon utsedd till årets alumn 2015 och vid avslutningshögtiden berättade hon om sin resa till där hon är idag. Mycket inspirerande!

Med vid respektive akademis högtid var även akademicheferna Damir Isovic IDT, Pia Lindberg UKK, Thomas Wahl EST och Maria Müllersdorf HVV. De höll fina tal till sina studenter, tackade dem för tiden som varit och önskade dem all lycka i framtiden.

Som vid tidigare avslutningshögtid var Sara Olofsson konferencier. Tack till dig Sara för ett väl genomfört uppdrag! Ett stort tack också till Karin Engström och Elisabet Christoffersson som har hållit i alla trådar för att få ihop ceremonin. Tack också till alla våra studentambassadörer som hjälpte till vid högtiden.

När MDH har högtidliga events av olika slag, är det för oss en självklarhet att fråga studenterna vid vårt kammarmusikprogram om de har möjlighet att stå för musiken. Denna gång bjöd Amelie Flink, Rebecca Hellbom, Frida Berquist och Asuka Nakamura på stämningsfull musik, under konstnärlig ledning av Lena Hallström Färnlöf. Ett stort tack till er alla. Otroligt proffsigt!

Till sist vill jag rikta ett stort tack till alla er studenter som deltog på högtiden och gjorde att Aula Collegium fylldes av en framtidstro och glädje. Ni började er resa på MDH för några år sedan och nu är ni framme vid en av många stationer – examen. Lycka till på den fortsatta resan. Vem vet, slutstationen är kanske ett drömjobb, ett eget företag eller så återkommer ni hit till MDH som forskarstuderande. Ni är i alla fall värdefulla alumner för oss nu och jag hoppas att ni vill fortsätta ha kontakt med MDH!

hogtiderSe fler bilder från avslutningshögtiden på mdh.se
/ Paul Pettersson

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s