Delegation från Kina på besök

Igår hade MDH långväga besök. En delegation på nio personer från Eskilstunas vänort Linyi i Kina besökte Eskilstuna kommun, Volvo Equipment Construction och Retuna Recycling. Delegationen, tillsammans med fyra personer från Volvo i Kina och fem representanter från Eskilstuna kommun avslutade dagen hos oss på MDH. Här tog jag, tillsammans med förvaltningschef Marie Eriksson och vikarierande prorektor Peter Gustafsson emot och berättade om högskolans verksamhet.

När Eskilstuna kommun planerade inför det här besöket, hörde de av sig till oss på MDH för att höra om vi kunde vara med under dagen. Vi är stolta och glada över att kommunen ser högskolan som en viktig aktör i staden och Sörmland, både när det gäller utbildning och forskning och för regionens utveckling. Självklart tackade vi ja till chansen att presentera vår verksamhet för den kinesiska delegationen!

Efter den övergripande presentationen av MDH fick delegationen också en presentation och visning av solbilen som ska representera MDH i World Solar Challenge. De studenter och lärare som presenterade projektet fick ta emot en stor mängd intresserade frågor och förslag från engagerade delegationsdeltagare.

kina

Mr. LIN Fenghai, Chairman of The Standing Committee of Linyi Municipal People’s Congress 

kina2Delegationen när den besöker MDH:s ingenjörsstudenter som utvecklar solbilen inför World Solar Challenge.

/ Paul Pettersson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s