Högskolestyrelsen sammanträder med nya och tidigare ledamöter

I måndags var det dags för det första sammanträdet med högskolans nygamla styrelse. Några av ledamöterna är helt nya och några av de tidigare har nya roller. Liselott Hagberg, landshövding i Sörmland, klev på som ordförande från och med detta möte och Jan-Eric Sundgren, senior advisor Volvo Group, tog över posten som vice ordförande. De externa ledamöterna i styrelsen representerar andra lärosäten och den privata och offentliga sektorn och bidrar med viktiga perspektiv, intressen och kompetens för högskolans räkning.

På agendan stod bland annat valregler och direktiv för höstens val av ny fakultetsnämnd. Fakultetsnämnden och dess utskott har ett viktigt uppdrag med övergripande ansvar för kvaliteten i forskning och utbildning, på forskarnivå, grundnivå och avancerad nivå. Vid mötet beslutades om vissa justeringar, bland annat i utskottens sammansättning som från och med 2017 i något större utsträckning kommer att reflektera de fyra sammanhållna kollegier som beskrivs i den nya forsknings- och utbildningsstrategin för 2017 till 2022.

Styrelsen fattade också beslut om att Mälardalens studentkår även fortsättningsvis kommer att vara den erkända studentkåren här vid högskolan (beslutet gäller för perioden 1 juli 2016 till 30 juni 2019). I dagarna blev det också klart att Joel Lindsten är ordförande för Mälardalens studentkår för perioden 2016 till 2017. För MDH är studentkåren en viktig  part, bland annat när det gäller studentinflytande och studenternas påverkan på den utbildning som vi ger.

Vid varje sammanträde med högskolestyrelsen föredrar projektledare Anna Gulyas och ekonomichef Björn Magnusson läget i projektet Nytt campus Eskilstuna. Styrelsen fick denna gång ta del av både en tillbakablick och planerna för den närmaste framtiden. Det nya campus Eskilstuna är verkligen ett viktigt projekt för MDH och framtiden, både vad gäller vår verksamhet och i rekryteringen av nya studenter och medarbetare.

Sammanfattningsvis gläder det mig att kunna konstatera att det var ett mycket positivt styrelsemöte och att både gamla och nya ledamöter visade stort engagemang för MDH. Det bådar gott inför framtiden!

nyttcampuseskilstuna

Skiss över det nya campus Eskilstuna

Här är MDH:s styrelse

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s