Fokus på hållbar framtid vid Hedersdoktorernas dag 2016

Igår var en dag i hållbarhetens tecken här på MDH. Det är femte året som Hedersdoktorernas dag arrangeras och denna gång gästades vi av 2008 års hedersdoktor Karl-Henrik Robèrt, grundare av Det Naturliga Steget. I sin föreläsning konstaterade Karl-Henrik att avgörande för att kunna skapa ett framtida hållbart samhälle är att världens ledare har rätt kunskap och förståelse och att de ser helheten.

Den intressanta och inspirerande föreläsningen följdes av en paneldiskussion som gav många intressanta vinklar och perspektiv på hållbarhet. Våra MDH-forskare Emma Nehrenheim och Clas Eriksson bidrog med miljö- och ekonomiperspektiven. Våra samverkansparter Niklas Gunnar Mälarenergi, Mats Tapper Peab Bostad och Johan Wennhall Västerås stad, delade med sig av sina tankar kring hållbarhet med fokus på energi- och byggfrågor och den sociala hållbarheten.

Paneldiskussionen följdes av rundabordssamtal i vilka också forskarna Bozena Guziana, Anders Fundin, Helena Blomberg, Fredrik Wallin och prodekan Anne Söderlund deltog.

På kvällen bjöd jag in till middag i ledningens lokaler på campus Västerås. Förutom Karl-Henrik Robért med respektive, panel- och rundabordssamtalsdeltagarna deltog också dekan Lene Martin, vikarierande prorektor Peter Gustafsson och förvaltningschef Marie Eriksson. Fortsatta intressanta middagsdiskussioner med fokus på en hållbar framtid avslutade Hedersdoktorernas dag 2016.

MDH var den första högskolan i världen att bli miljöcertifierad redan 1999 och för oss har hållbar utveckling en stor betydelse. Det känns bra att tillägna en hel dag åt den för oss alla så viktiga fråga och jag vill tacka alla som var med och bidrog på olika sätt.

hddDekan Lene Martin och hedersdoktor Karl-Henrik Robért

/ Paul Pettersson

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s