Flera kvitton på att MDH är en högskola i framkant

MDH är sedan 2013 Preferred Research Partner hos Volvo, en långsiktig samverkan med fördelar för båda parter. Avtalet gäller Inbyggda system och Produktionsteknik, två inriktningar där MDH har haft en utbredd samverkan med Volvo sedan många år – både inom grundutbildningen och forskningen.

Tack vare att de senaste tre avtalsåren har varit så framgångsrika, förlängs det nu med ytterligare tre år, något som firades stort på campus Eskilstuna idag. Och imorgon fortsätter firandet på campus Västerås, bland annat med invigning av  vårt nya Volvo-laboratorium.

MDH har strategiska avtal med flera aktörer, både inom den privata och den offentliga sektorn. Samhällskontraktet kanske är det som är mest känt, där högskola, landsting och kommuner i Sörmland och Västmanland tillsammans arbetar för att utveckla regionen. Att parter som dessa och som ABB, Westinghouse, Regionförbundet Sörmland, Bombardier, Västmanlands kommuner och landsting, Eskilstuna energi och miljö, Mälarenergi, Vafab miljö och Volvo, satsar på strategisk samverkan med MDH är verkligen ett kvitto på att vår verksamhet ligger i framkant, både inom utbildningen och forskningen.

Flera kvitton på att MDH har en hög profil när det gäller just kvalitet har kommit den senaste tiden. Häromdagen kom beskedet att EU-kommissionen beviljar MDH 60 miljoner kronor för att leda ett forskningsprojekt som ska utveckla framtidens lösningar för hur industriprocesser och kraftverk ska optimeras.

Ett annat exempel är det nya forskningsprojektet inom hälso- och välfärdsteknik som ska starta vid MDH. Det är alla Sveriges hjälpmedelsverksamheter som, första gången, går samman och gemensamt finansierar ett forskningsprojekt på det här sättet.

Tidigare den här månaden blev det också klart att KK-stiftelsen finansierar en ny företagsforskarskola vid MDH, ITS ESS-H. Tillsammans med flera företag som jobbar med tillförlitliga sensorsystem för främst hälsoteknik ska MDH utveckla teknik som kan effektivisera morgondagens hälsovård.

Imorgon fortsätter som sagt firandet av vårt förlängda avtal med Volvo, men MDH har verkligen ännu mer att fira tack vare alla dessa kvitton på att högskolan är en samverkanspart att räkna med.

IMG_3689 (2)

Förlängning av Volvo-avtalet! Här med Anna Bärgård MDH, Monica Ringvik Volvo, Yvonne Eriksson MDH och Urban Wass Volvo

/ Paul Pettersson

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s