Världens ledare och hållbar utveckling i fokus på årets Hedersdoktorernas dag

Karl-Henrik Robrt_coverDen 28 april arrangerar MDH Hedersdoktorernas dag, den dag vi varje år uppmärksammar våra hedersdoktorer och vetenskapen här vid MDH. I år har vi valt temat ”Vägen till ett hållbart samhälle” och ser fram emot att välkomna hedersdoktor Karl-Henrik Robèrt. Han utsågs till hedersdoktor vid MDH 2008 för sitt arbete med att öka kunskapen kring hållbar utveckling  i samhället. Han är kanske mest känd för att vara grundare av organisationen ”Det naturliga steget” och är en av de personer som verkligen har påverkat politiker, akademiker och organisationer i hållbarhetsfrågan. Då det också är en fråga som är viktig för MDH hoppas jag att många studenter och medarbetare tar möjligheten att lyssna på vår hedersdoktor.

Årets Hedersdoktorernas dag bjuder också på en ny programpunkt. Förutom Karl-Henriks  föreläsning, där han utgår ifrån tanken att den största utmaningen för planetens överlevnad är att världens ledare tar frågan om hållbar utveckling på allvar, blir det också en paneldiskussion med representanter från akademi, samhälle och näringsliv. Från MDH deltar Emma Nehrenheim, docent och universitetslektor i miljöteknik och Clas Eriksson, professor i nationalekonomi.

I panelen sitter också Johan Wennhall, processägare för social hållbarhet i Västerås stad, Niklas Gunnar, affärsområdeschef Värme på Mälarenergi AB och Mats Tapper, regionchef för Peab Bostad i Västerås.

En större grupp forskare kommer sedan tillsammans med panelen att ha rundabordssamtal ledda av högskolans dekan Lene Martin.

Föreläsningen och paneldiskussionen hålls i sal Alfa klockan 13.15-14.30 på MDH i Västerås den 28 april. Efteråt bjuds alla på fika och då finns också möjligheter att ställa frågor. Jag ser fram emot en intressant dag med spännande diskussioner och frågor. Vi ses där!

/ Paul Pettersson

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s