Sista ansökningsdag på fredag

Majoriteten av de studenter som söker sig till MDH kommer från Sörmland och Västmanland och många av dem väljer sedan att stanna kvar i regionen efter examen. I möten med företag, kommuner och organisationer får jag ofta höra att det är viktigt och värdefullt att ha en högskola nära tillhands. Det handlar både om forskningen som genom samverkan med regionala parter kommer till värde och nytta för samhället, och om MDH:s studenter som efter avslutad utbildning har den kompetens som arbetsgivarna efterfrågar. MDH spelar verkligen en viktig roll som kompetensförsörjare och kunskapsbank.

På fredag är det 15 april och sista ansökningsdag till hösten 2016. Förra året minskade antalet ansökningar till landets lärosäten generellt, men MDH såg en ökning på fyra procent. Ett framgångsrikt exempel var vårt nya energiingenjörsprogram med den unika inriktningen mot elektroteknik. Utbildningen, som ges i samverkan med ABB, Bombardier, Mälarenergi och Westinghouse Electric Sweden, hade dubbelt så många förstahandssökanden jämfört med rekryteringsmålet.

Nu till hösten erbjuder MDH två nya program: statsvetarprogrammet och kandidatprogrammet i teknisk matematik. Det internationella marknadsföringsprogrammet, som tidigare hade en allmän inriktning, har också från hösten en ny inriktning mot tyska.

Sedan en tid tillbaka pågår MDH:s studentrekryteringskampanj för fullt. Det är med stolthet jag ser våra studenter på MDH-annonser i tunnelbanan i Stockholm, på dn.se och andra sajter, på bussar och i busskurer i Eskilstuna och Västerås. Nu inväntar vi med spänning ansökningsstatistiken för höstterminen 2016!

Buss_2 (1)

/ Paul Pettersson

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s