Alumner – viktiga ambassadörer för MDH

Varje år tar omkring 1 600 studenter examen här vid MDH. Våra studenter går vidare till jobb på kommuner, landsting, företag eller andra organisationer. Eller så väljer de att gå sin egen väg och startar företag.

Många gånger slår det mig hur många MDH-alumner jag träffar på olika positioner i företag runt om i vår region. Ett sådant tillfälle var på Guldstänksgalan den 10 mars där jag bland andra träffade VD:n för Create Business Incubator Mälardalen AB, Erik Hennerdal, och VD:n för Munktell Science Park Sasan Shaba, vilka båda är tidigare MDH-studenter. Sasan Shaba är även tidigare medarbetare här hos oss på MDH.

Årets innovatör vid Guldstänksgalan blev företaget Prindit AB och årets nystartare blev Privata barnmorskor TOL AB. Båda dessa företag är grundade och drivs av MDH-alumner. Vid nästan samtliga företag som var aktuella på Guldstänk jobbar tidigare MDH-studenter.

Vid en ceremoni i februari utsågs Gisele Mwepu, tidigare student vid datalogiprogrammet, till Årets alumn vid MDH. Gisele har startat företagen Soft Solutions Partner och Okapi Finance International och 2014 blev hon nominerad till Årets mest företagsamma människa i Västmanland.

Ytterligare en alumn har varit aktuell den senaste tiden. I mars släppte Hue Huynh, som läst informationsdesign med inriktning informativ illustration, den unika målarboken, Alfabetetes magiska värld, som riktar sig både till barn och vuxna.

Målet med utbildningarna här vid MDH är bland annat att ge en god kunskapsbas och ett brett kontaktnät att stå på inför framtiden och det väntande arbetslivet. Detta kan vi erbjuda genom pedagogiskt skickliga lärare, en stark forskningsanknytning och en väl etablerad samverkan med det omgivande samhället. Alumnerna är viktiga ambassadörer för MDH och det är med stolthet jag möter dem i olika sammanhang eller läser om dem i media.

guldstank2016Guldstänk 2016

/ Paul Pettersson

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s