Högskoledagen – ett första möte med MDH för många

I veckan är det dags för Högskoledagen på campus Eskilstuna och Västerås, vilket är MDH:s största studentrekryteringsevent under året. Över 3 000 gymnasieelever är inbjudna hit för att få inspiration om högskolestudier och för att få svar på eventuella frågor om vad det innebär att plugga på MDH. I år har Rudbeckianska gymnasiet i Västerås gjort Högskoledagen obligatorisk för alla elever i årskurs tre, vilket verkligen visar att eventet är viktigt för våra skolor i regionen.

Alla utbildningsprogram på grundnivå finns på plats vid Högskoledagen och representeras av bland annat programsamordnare och studenter. I år kommer dessutom alumner tillbaka hit till MDH för att hålla inspirationsföreläsningar om livet som student och om resan mot drömjobbet. Dessutom hålls en föreläsning som fokuserar på ingenjörsyrket. Våra alumner är viktiga ambassadörer för högskolan och det är givande – både för oss och förhoppningsvis för dem – när de återvänder till högskolan och deltar i verksamheten på olika sätt.

MDH:s studentrekrytering riktar sig i stor utsträckning mot ungdomar i åldern 18 till 24 år, men högskolan finns ju även till för personer som är mitt i livet. Kanske är det någon som jobbat länge inom en bransch och som nu vill byta bana? Högskoledagen är därför givetvis öppen för alla som är intresserade av högskolestudier.

För många som kommer hit på onsdag och torsdag blir besöket det allra första mötet med MDH. Därför känns det bra och viktigt att både medarbetare, studenter och alumner finns på plats för att ta emot och svara på alla frågor.

Jag ser fram emot att komma till jobbet i veckan och mötas av all nyfikenhet, kanske nervositet och förväntan hos alla våra besökare.

/ Paul Pettersson

hogskoledagen_blogg

 Högskoledagen på MDH i Västerås 2015

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s