Eskilstunamöten med fokus på samverkan

Förra veckan avslutades med ett uppstartsmöte kring det nya samverkansavtalet mellan MDH och Eskilstuna kommun som signerades i december. Avtalet fokuserar på ett starkt näringsliv, en ökad social hållbarhet, en energieffektiv miljö och Eskilstuna som en attraktiv studentstad. För MDH:s räkning känns avtalet som ytterligare ett steg i rätt riktning mot att skapa värde och nytta, både för högskolans forskning och utbildning och för Eskilstuna som kommun och studentstad.

Den här veckan inleddes med ytterligare ett viktigt möte i Eskilstuna. Denna gång med Näringslivskommittén där representanter från kommunen och Eskilstunas näringsliv deltar. Bland annat är Eskilstuna fabriksförening och Munktell Science Park representerade och från MDH medverkar vanligtvis Lotti Svebéus som är högskolans fundraiser.

Vid mötet gav jag en lägesrapport om vad som händer just nu på MDH, där jag bland annat valde att nämna högskolans nya forsknings- och utbildningsstrategi samt det stora projektet med att skapa ett nytt campus i Eskilstuna. Det är första gången som jag deltar i det här sammanhanget så det var glädjande att få höra hur positivt dessa aktörer ser på MDH:s utveckling för Eskilstuna och regionens bästa.

På tal om Munktell Science Park. I förra veckan blev det klart att Sasan Shaba är ny VD för MSP. Sasan är tidigare student och medarbetare vid MDH. Jag önskar honom lycka till i arbetet med att utveckla MSP:s verksamhet för Eskilstunas bästa.

/ Paul Pettersson

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s